Вътрешни и външни входни врати

Интериорните и входните врати могат да се разделят на различни групи, според много критерии. Един от тях е мястото, където ще бъдат монтирани – дали ще са външни или вътрешни.

В повечето случаи клиентите имат преки наблюдения само върху старите си врати, и нямат достатъчно информация за характеристиките на тези два типа врати и затова се затрудняват, когато трябва да изберат.

Във фирма Борман Комерс има консултанти, които ще ви помогнат винаги, когато имате нужда. Най-често се среща въпроса, какви разлики има между двата вида врати, които споменахме по-горе?

Вътрешните врати са по-малко устойчиви на външни взаимодействия. При първоначалния избор е трудно. Те се препоръчват за използване във вътрешни помещения, където няма пряк контакт с външната среда. Намират приложение в офиси и апартаменти. Заради вътрешното си приложение, в повечето случаи при тези врати е по-важен дизайна, отколкото здравината. Освен това, те притежават много добри изолационни качества.

Външните входни врати се правят от качествени материали с издръжливи външни покрития. Те трябва да са устойчиви на сняг, дъжд, слънчева светлина и вятър.

Заради големите температурни разлики през деня и нощта, както и поради голямата влажност, тези врати се изработват от изключително качествени материали, които не трябва да се деформират и да променят външния си вид с времето. Такива врати се използват най-вече за открити офиси, къщи и входове на блокове, където природните стихии не спират да оказват натиск. Техните изолационни качества са много добри, а защитата която осигуряват е на ниво. Естетическият им външен вид също е от значение, затова тези врати по нищо не отстъпват на интериорните.

Блиндираните врати също не правят изключение. Те са с много издръжлива стоманена структура, която издържа на всички външни условия. Към кой клас входни врати ще се присъединят, зависи от тяхното покритие, което може да бъде както от поливинил, така и от ламинат, естествен фурнир и дори стъкло.

Тези врати са най-сигурни и притежават много добри изолационни качества. Вратите се разделят само условно на външни и вътрешни, защото това не влияе на тяхната стойност. Възможно е една външна врата да се постави като вътрешна, както и обратното. Всичко зависи от желанията на клиентите.