Плъзгащите врати създават чувство за простор

Плъзгащите врати придават чар в дома. Те го правят по-стилен и уютен. Имат способността да създадат усещане за по-голям простор. Формата им може да бъде различна, а стилът им да е дизайнерски. Материалите, от които се изработват, също могат да са разнообразни.

Плъзгащите врати се правят от материалите, които се използват за обикновените интериорни врати. Могат да бъдат и остъклени.

Изработват се по два начина – с обличаща каса или без каса.
При варианта с обличаща каса, вратите се изработват като нормални интериорни и след това пред тях се монтира плъзгащо крило.
При варианта без каса, се прави плъзгащо крило, което покрива отвора. Той трябва да се обработи предварително. Когато вратата е с обличаща каса, тя прилича на обикновена, а когато е без, има по-изчистен вид и затова този тип е по-предпочитан от хората, които търсят минималистичен стил.

Стъклото, което се използва за направата на вратите може да бъде закалено или обикновено.

Стиловете при плъзгащите врати са разнообразни, като могат да се намерят както класически, така и нестандартни. Много фирми предлагат изработка на модели, според предпочитанията на клиентите. Формата, размера, дизайна и цвета, могат да бъдат всякакви.

Остъклените врати могат да са с матирано, полуматирано или прозрачно стъкло. То също може да е цветно и да съдържа разнообразни флорални мотиви или геометрични фигури. Напоследът е модерно да се правят рисунки на известни картини върху стъклата на вратите. Това ги прави още по-красиви.

Технологиите вече са много напреднали, затова не е никакъв проблем вратите да се направят със същия цвят като на останалия интериор.

Изработват се и двустранни врати, които са различни от едната и другата страна. Така могат да пасват на помещението към което принадлежат. Много е важно монтажът на вратата да бъде направен правилно, защото по този начин ще се гарантира безпроблемната и работа в бъдеще. Най-добре е да се доверите на професионалистите, например от фирма Борман Комерс.

Коментари