Уеб дизайн основни правила

Очевидно е, че при стартирането на сайт, вие се опитвате да получите съобщение, в рамките на обществото, било то информационни или за продажби. И в двата сценария, съдържанието на един уеб сайт трябва да се четат лесно.
Един от начините да постигнем това е чрез разбиване на текста с добре позиционирана и съответната графика, като се гарантира, че на зрителя интерес се провежда, докато получите вашето послание. Графиката трябва да бъде допълнение към текста и помощ при предаване на съобщението. Посетителят трябва да бъде в състояние да погледнете дадена уеб страница и незабавно знам какво да очаквам от останалата част от сайта, не забравяйте, че първите впечатления брои само веднъж, така че да е от полза.



Сайт графика и разположението им играят жизненоважна роля в дизайна на Интернет страницата до точката, където те биха могли да направите пауза или вашия сайт. Формати на изображението Като цяло, формати, използвани за уебсайт графика или JPG или GIF, като те да се зареждат по-бързо, отколкото повечето други. JPG формат се използва основно за фотографии и GIF формат се използва основно за копчета, лого или ленти с менюта. Дума на предупреждение за работа с графики в JPG формат. Този формат е компресия със загуби, което означава, че всеки път, когато изображението се редактира и спаси, тя губи една малка част от качеството. Най-добрият начин да избегнете това е да редактирате изображението в родния формат на софтуера за обработка на изображения, който използвате, и след това да запишете окончателната версия в JPG формат.
Размерът има значение Всеки път, когато някой посети уеб страница, че уеб страница се изтегля на компютъра си, което означава, че се изтеглят, както и вашите графики.
Има два много важни фактора, които влизат в игра тук, ако сайтът съдържа големи графични файлове.
Първата е, че ако зрителят се използва бавна връзка към интернет, графиката ще отнеме много дълго време да се изтеглят, предизвиква зрителя да губи интерес и вероятно да напуснат сайта.
Вторият е, че графики могат да използват много от честотната лента, което означава, че ако има много на много големи графични файлове на сайта, и този сайт става популярен, а след това разходите за изпълнението на този сайт може да ескалира.
Ето защо, ако вашата графична са повече от 50kb, а след това сериозно се мисли за намаляване на техния размер. Ще обхваща по-подробно в моята следваща статия, но има две точки, които трябва да имате предвид. ,
Спрете мисленето за инчове или сантиметри и мисля, че в пиксели, тъй като това е вашата уеб страница, се измерва. Две, резолюцията на монитора няма да е много по-добре от 96 пиксела / инч на повечето компютри, така че защо да използвате графичен, който има резолюция от 600 пиксела / инч и шест пъти по-голям?

Коментари